Kako lahko bioflavonoidi pomagajo pri hemoroidih

Verjetno ste že slišali za številne zdravju koristne lastnosti bioflavnoidov. Nedavno so pritegnili pozornost tudi z odkritjem, da so koristni tudi pri odpravljanju težav s hemeroidi.
Bioflavonoidi so močni antioksidanti, ki znatno povečujejo delovanje imunskega sistema. Različne znanstvene študije so dokazale, da spodbujajo zdravje celic in njihovo aktivnost, kar pa zmanjšuje tveganje za pojav različnih bolezni, kot so rakava obolenja in srčno-žilne bolezni ter zmanjšujejo pojav znakov staranja celic. Bioflavnoidi pa lahko tudi pripomorejo k lajšanju težav s hemeroidi, saj krepijo kapilare in zmanjšajo vnetja.


Kje lahko najdemo bioflavonoide

Dodatna prednost bioflavonoidov je tudi ta, da ne potrebujete nobenih znatnih sprememb v vaši prehrani in uživanja različnih prehranskih dodatkov, saj jih je moč najti v povsem vsakdanjih živilih.

V kolikor vas mučijo težave s hemoroidi, potem naj se naslednja živila znajdejo kar najpogosteje na vašem krožniku:

  • zelena zelenjava, kot sta špinača in brokoli, ki ima številne koristi za naše zdravje. Vsebuje različne esencielne elemente, kot sta železo in kalij, prav tako pa je pomemben vir različnih antioksidantov, med drugim tudi bioflavonoidov.

  • različne vrste sadja iz družine citrusov, ki so tudi bogat vir bioflavonoidov. V splošnem je vsebnost bioflavnoidov velika v sadežih, ki so znani po veliki vsebnosti vitamina C.

  • Česen prav tako znan po številnih pozitivnih lastnostih koristnih za naše zdravje. Pogosto se ga omenja tudi kot naravni antibiotik. Česen vsebuje veliko bioflavonoidov, pomembnih za obrambo pred težavami s hemeroidi. Najkoristnejše je uživanje svežega česna, saj se pri termični obdelavi zmanjša vsebnost koristnih učinkovin.
     
  • Ingver ne zaostaja dosti za česnom, kar se tiče njegovih koristnih lastnosti za naše zdravje in vsebuje tudi flavonoide. Uživanje ingverja v kombinaciji z zelenim čajem bo blagodejno delovalo na vašo prebavo, imunski in srčno-žilni sistem.


Podobna vsebina
  • Ali so hemeroidi stranski učinek stresa?

    HEMEROIDI so pogosta težava s katero se sooča vedno več ljudi. Številne študije so bile izvedene z namenom odkrivanja vseh vzrokov, ki vodijo do težav s hemeroidi. Eden izmed mnogih vzrokov za pojav omenjenih težav je prav gotovo stres. Dandanes številni strokovnjaki iščejo povezave med hemoroidi in stresom v upanju, da najdejo najboljši način za odpravo težav. Torej so težave s hemeroidi stranski učinek stresa? 
  • Ne zamudite življenja zaradi…

    Vsi, ki imajo težave s krvavečimi hemeroidi vedo, da tovrstne težave sicer ne sodijo med resnejše zdravstvene težave, kljub temu pa lahko pomembno vplivajo na kvaliteto življenja.
  • Kako kolesarjenje in telovadba vplivata na hemeroide?

    HEMEROIDI so skrajno neprijetna motna za obolelega in večeina ljudi se mora spopasti z njimi vsaj enkrat v življenju. Tu vam bomo prikazali, kako fizična aktivnost, še posebej kolesarjenje vplivajo na nastanek in bolečino povezano s hemeroidi.
  • Zakaj preveč sedenja povzroča hemeroide in kaj lahko storite?

    Bolj ali manj se zgodi vsakemu izmed nas…majhni, dražeči in neprijetni, tako lahko opišemo hemeroide, kadar nam povzročajo težave. Ob prvem srečanju s tovrstnimi težavami, se ljudje pogosto prestrašijo, vendar je v večini primerov skrb odveč. Pomembno je, da čim bolj ublažimo dražeč občutek in uživamo mehkejšo, lahko prebavljivo hrano.
  • 7 simptomov hemeroidov, ki ste jih verjetno spregledali!

    Pri sodobnem načinu življenja je skoraj da nemogoče, da se ne bi vsaj občasno srečevali s težavami s hemeroidi. Ti majhni venski pleteži v predelu zadnjika lahko postanejo prava nadloga kadar povzročajo bolečine, ki so pogosto trdovratne in zahtevajo vztrajnost pri njihovi odpravi.
  • Študije


    K izboljšanju stanja pri hemeroidih pripomorejo tudi sestavine, ki jih uživamo v redni prehrani ali s prehranskimi dopolnili. Številne študije kažejo, da izbrani antioksidanti, vitamini in minerali, dokazano učinkujejo na simptome hemeroidov.

  • Kaj so hemeroidi?

    Hemeroidi, hemoroidi, žilni vozlji ali zlata žila, vse to so imena za srbeče, boleče ali krvaveče skupke nabreklih tkiv ter krčnih žil v anusu in danki. Na srečo lahko hemeroide preprosto ozdravimo in jih lahko v večini primerov preprečimo. Ker se stanje hemeroidov navadno z leti slabša je priporočljivo varno, nežno in učinkovito zdravljenje takoj ko se pojavijo.

Najbolj brano